2018. november 16., péntek

Különleges könyvajánló, csak nektek!

Most először lesz, hogy számos újdonsággal fogok jönni. Jó néhány magyar és külföldi szerzős könyveket fogok nektek ajánlani, amiket érdemes elolvasni. Hozzá tegyem, amiket én is szívesen elolvasnám őket. S legfőképpen az is újnak számít, hogy nem 3-4 könyvet hozok, hanem ennél jóval többet. Kukk végig az ajánlót. Érdemes megnézni.Még nem végleges lista, hisz messze még az évvége. Jó olvasást!N. Fülöp Beáta
Marilla bonbonjai
Tartalom:

Egy fantasztikus történet egy nem mindennapi lányról, aki az őt ért sok kudarc ellenére is bátran kitart az álmai mellett. Mindeközben a gyönyörű Toszkán táj és Firenze szépségei, a helyi ízek ínycsiklandó kavalkádja, és az írónőtől már elválaszthatatlan szerelmi szál teszi lebilincselővé a történetet. Egy igazi 4:1-ben instant könyv, amelyben megtalálható a szerelem, sok-sok édes bonbonrecept, csodálatos útleírás és egy komplett motivációs tréning. Hát kell ennél több? Nem csak az álmaikért harcba szálló igazság harcosai számára nélkülözhetetlen ez a regény, hanem a gourmet-k, az utazni szeretők és a mély érzelmeket megélni vágyók könyvtárából sem hiányozhat a Marilia bonbonjai.


N. Fülöp Beáta
Santorini szerelmeseiTartalom:


Santorini szerelmesei, a kis szigetre vissza-visszatérő párok, akik egész fiatalságukat a Kikládokban töltötték a tenger mellett és a kék kupolás, fehérre meszelt házikók között. Bohém fiatalságuk, nagyra törő álmaik, felejthetetlen szerelmeket, és életre szóló barátságokat kovácsoltak közöttük. Így volt ez évekig, mígnem egyszer történt valami a szigeten, ami mindnyájuk életére árnyékot vetett, megváltoztatott mindent, és hosszú évekre feloszlatta a társaságot. Az elfeledett barátságok és halottnak hitt szerelmek azonban újra életre keltek egy váratlan utazás során. A múlt rejtélyei, eltemetett titkai így lassan a felszínre szivárogtak, és elindítottak egy megállíthatatlan lavinát.N. Fülöp Beáta
A hídon túl


Tartalom:

Felismerjük vajon, ha a duálpárunkkal hoz össze a sorsunk? És ha felismerjük, meg is tudjuk tartani magunk mellett? Vagy csak marad az örök keresgélés életeken keresztül, míg lelkünk végül teljesen elöregszik? – A történet során Nóra szembesül párkapcsolati fejlődésének különböző szakaszaival, amelyek meghatározóak lesznek egész életére.


N. Fülöp Beáta
Hegedűszonáta
Tartalom:

Kissé pikáns, romantikus szerelmi történet, amelyből kiderül, hogy hogyan talál egymásra egy dúsgazdag fiatal nő és egy hajléktalan sorsra jutott hegedűművész. 
A szakmai irigység, gyűlölet, féltékenység szította hangulatban összekuszálódott családi szálak várnak kibogozásra. A kulcs a megoldáshoz; a főhősök sorsainak véletlenszerű összefonódásában rejlik… 
Ez a kis történet könnyed, akár Vivaldi évszakai, elgondolkodtató, mint Bach darabjai, harcias, akárcsak Hacsaturjan kardtánca, szórakoztat, ahogy Offenbach Kankan-ja, érzékeny, mint Liszt szonettjei…


N. Fülöb Beáta
A BaristaTartalom:


Vincent, a fiatal portrérajzoló, egy prágai kávézóban véletlenül belebotlik egy lányba, akibe azonnal szerelmes lesz. Elindul közöttük egy beszélgetés, és kiderül, hogy a lány a kávézási szokásokról írja a szakdolgozatát. Vincent egy hirtelen ötlettől vezérelve azt hazudja, hogy az övé a kávéház… 
A Karácsony előtti meghitt készülődés, a szerelemmel átitatott prágai utcák és a kávé imádata garantáltan összehozza az Olvasót és a történet szereplőit ebben a könyvben egy csésze finom kávéra! 
Kávékülönlegességek és különleges kávés édességek receptjeivel, nem csak a kávé szerelmeseinek!Karina Halle
Nem lennék nélküled
(McGregor testvérek történetei 1.)


Tartalom

Egy fogadalommal kezdődött minden… 
Linden McGregor magas, életerős és veszedelmesen jóképű helikopterpilóta, skót akcentussal. Mellesleg évtizedek óta Stephanie Robson legjobb barátja. 
Azonban néhány kapcsolatot nem lehet beskatulyázni, kategorizálni, címkét adni neki. 
A húszas éveikben mindketten sokat randiztak San Franciscóban, és amikor már kezdtek besokallni, kitaláltak egy egyezséget: ha harmincéves korukra nem élnek komoly kapcsolatban, összeházasodnak. 
Eleinte jó mókának tűnt az egyezség, de ahogy teltek az évek, és a szeretők száma csak növekedett, úgy az alku kezdett egyre inkább valósnak tűnni. 
Szex kell. A barátságukra komoly megpróbáltatás vár. Érzelmi hullámvasút elindítva. 
Az egyezség mindent megváltoztat. 


Emma Chase
Egy ágyban a herceggel
( Uralkodj magadon 1. )Tartalom:

Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte? 
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe. 
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar. 
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.
Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete. 
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert. 
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért. 
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.


Ella Maise
Imádlak, Jason Thron


Tartalom

Az első perctől kezdve odavagyok érte… 
Jason Thorn… a bátyám legjobb gyerekkori barátja. 
Ó, hogy milyen iszonyatosan szerelmes voltam ebbe a fiúba! Ugye milyen romantikus? Ahogy az ember lánya érzi az izgalmas bizsergést, amikor először átéli, amint szárnyra kapnak azok a híres pillangók – és csakis Jason miatt! Csakhogy egyszer véget ér a tündérmese, sárba tiporják az álmaidat, utána pedig biztos, ami biztos, darabokra törik a szívedet is. Ez a fiú pontosan ezt tette velem. 
Miután túljutottunk az álmok sárba tiprásán, ő lett az a srác, akit messze elkerültem. Amikor egy szörnyű tragédia történt a családjában és elköltöztek, én készen álltam arra, hogy mindörökre elfelejtsem. 
Mára igazi filmcsillag lett belőle. Olyan szupersztár, akiért a nők őrjöngő lelkesedéssel rajonganak. Olyan ez, mint egy valóra vált álom, ugye? Szerintem egyáltalán nem. 
Hogy ki vagyok én? Olive, egy újdonsült írónő. Vagyis hát ÉN írtam azt a könyvet, amit filmre visznek, mégpedig Jason főszereplésével! Ezenkívül az internet azzal van tele, hogy én vagyok az a szerencsés lány, akit a szupersztár Jason Thorn hamarosan feleségül vesz. 
Most megint azt gondolod, hogy a világ legmázlistább csaja vagyok? Hát nem. Szó sincs semmi ilyesmiről. 


Kékesi Dóra
Várom a párom


Tartalom:

KIKAPCSOL, MEGNEVETTET, SZÓRAKOZTAT 
Miről álmodhat egy lány, ha már 29 éves, az állása pocsék, a lakása felejtős, a kocsija pedig használhatatlan? 
Egy pasiról, aki társa a bajban, aki kedves, megértő, humoros és természetesen kiváló szerető. 
Szilágyi Henriettának nincs szerencséje a szerelemben. Az igazinak hitt férfiakban sorra csalódnia kell, és mintha minden ellene esküdne össze. Még jó, hogy barátnőire, a netes horoszkópokban hívő Margóra és a hebrencs, szöszi Lillára mindig számíthat. 
És valakire a szomszédból, aki mellette van, ha már égig ér a baj… 
Létezik a nagy ő? Vagy álom csupán? 
Mi, nők, milyen praktikákat vetünk be, hogy felfigyeljen ránk az álompasi? És mit teszünk, ha felbukkan a gyönyörű konkurencia? Vagy csupán ölbe tett kézzel várjuk a párunkat? 
Minden kérdésünkre választ kapunk a nagy sikert aratott A holnap érintése szerzőjének, Kékesi Dórának a legújabb, sok humorral és még nagyobb szívvel megírt regényében.

Palotás Petra
Vénasszonyok nyara


Tartalom:

Létezik halhatatlan szerelem?
Az ötvenes évek elején német gimnazista lányok Balatonfüreden töltenek egy nyarat. A borász Péterffy család jóképű, festőpalánta fia könnyen magába bolondítja Esthert, a messziről jött diáklányt, és ő maga sem tud ellenállni az északi lány ártatlan szépségének. 
A bontakozó szerelmet azonban csírájában elfojtják részben a lány szülei, részben pedig a történelmi változások, melyek következtében egy esztendő múlva már hiába keresi Esther a füredi villájukból kitelepített magyar családot. 
Mennyi esély van rá, hogy az egykori fiatalok útjai több mint hatvan év elteltével újra keresztezzék egymást? 
A lehetetlen mégis megtörténik Rügen szigetén, egy idősek otthonában, ahol a nyolcvanhat éves művész előrehaladott demenciájának köszönhetően egy furcsa szerelmi háromszög részesei lesznek. 
Vajon milyen titkokat rejt a múlt, és milyen ismeretlen veszélyeket a jövő? 
Palotás Petra legújabb regényében, melyet a valós élet és egy igaz történet indított útjára, a múlt szálait bogozva szövi a jelen fonalát. Az elbeszélés szerelmet vall Balatonfürednek, bemutatja egy elegáns idősek otthona mindennapjait, mesél az északkeleti szigetvilág tájairól, miközben olyan részben még mindig tabu témákat feszeget, mint az időskori szexualitás, a szülő-gyermek kapcsolat, az önfeláldozás vagy a csillapíthatatlan honvágy.Borbás Edina
Kék macska


Tartalom:

Pezsgő lokálélet és szenvedélyes szerelem a századforduló romantikus Budapestjén. 
1901 tavaszán a Nyugati pályaudvar füstös peronjára érkezik egy ártatlan, vidéki lány, Eliza, akit magával ragad a nagyvárosi élet forgataga. Egy véletlen találkozás gróf Madarassy Andrással örökre megváltoztatja a hajadon addigi életét, míg végül az elveszett, tiszta lelkű szakácslány a Kék Macska nevű kétes hírű lokál konyháján talál menedéket. 
A buja mulató kalandor életű tulajdonosa, Somossy Károly mindent az irányítása alatt tart, a konyhától a kéjbarlangon át a lokál exkluzív fogadóteréig. Alkalmazottai marionettbábuként ugrálnak előtte, kivéve Carola Cecíliát, a Kék Macska díváját, akinek szenvedélyes természetével még az Európa-szerte elismert üzletember sem bír. Eliza élete összeforr a Kék Macska lokál buja mindennapjaival. Vajon sikerül megőriznie tisztaságát ebben a fényűző, mégis romlott világban? 
A romantikus kalandregény szövevényes szálai a Monarchia elfeledett botrányait és botrányhőseit vonultatja fel, igazi hamisítatlan Hamupipőke-sztoriba ágyazva. 
Borbás Edina, MTA SZAB-médiadíjas és Los Angeles Cinefest-díjas forgatókönyv-írónő története, melyet valós események ihlettek, ezúttal a boldog békeidőkbe repíti vissza az olvasót.Meghan March
Téged akarlak
(Mr. Mount bűnös élete 1.)


Tartalom:

Nem ismersz, de én irányítok mindent, amit csak látsz, vagy éppenséggel nem látsz. 
A kapcsolataim nem ismernek határt és a vágyaim mindig teljesülnek. 
Sosem kellett kölcsönkérnem, sőt egy éppen hanyatló családi vállalkozás tartozik is nekem.
Lenyűgöz, hogy pont ő tartozik nekem. 
Nem is sejti, hogy felkeltette az érdeklődésemet. 
Nem is lehetett volna körültekintőbb. 
Ő is az enyém lesz. A részemmé fog válni. Talán meg is tartom örökre. 
Ideje, hogy begyűjtsem, ami az enyém. 
Keira Kilgore, mostantól Lachlan Mount tulajdona vagy.Corinne Michaels
Még egyszer, kérlek


Tartalom:

Idővel igazán jó lettem abban, hogy mikor szálljak ki a játékból. 
Először is: a férjem. Életem legjobb döntése volt, hogy elváltam tőle. De egyedülálló anyaként, miközben épp munkát keresek, nem könnyű kifújnom magam. Így amikor egy hírességekkel foglalkozó oldal blogger pozíciója az ölembe hullik, úgy érzem, megütöttem a főnyereményt. 
Legalábbis az első megbízásig, amikor először találkoztam Noah Frazierrel, aki… gyakorlatilag meztelen volt és nedvesség csöpögött róla. 
A szívem majd kiugrott a helyéről, és képtelen voltam egy épkézláb mondatot kinyögni. A szépen kidolgozott hasizma, az ellenállhatatlan vigyora és a kristálykék szeme túl tökéletes volt ahhoz, hogy igaz legyen. Úgyhogy mit tettem? Jól berúgtam és megaláztam magam, naná. 
Én kész vagyok elfelejteni azt a kínos estét, miközben Noah nem szándékszik hagyni, hogy továbblépjek. Helyette inkább megszervezte, hogy egy jelentős tudósítást írjak róla, ezzel biztosítva, hogy még több időt töltsünk együtt. Egyik zavarba ejtő pillanat a másik után, egyik csók a másik után, és mielőtt megállíthattam volna magam, rájöttem, hogy belezúgtam. 
De amikor bekövetkezik az elképzelhetetlen, vajon hibáztathatom-e őt, ha kiszáll a játékból? 
Mit nem adnék még egy utolsó alkalomért… 


Meghan March
Vigyél magaddal


Tartalom:

A tengerparton szerettünk egymásba, a paradicsomban keltünk egybe, elvittem magammal a naplementébe. Tökéletesnek kellene lennie mindennek, de az a bizonyos „igen” nem garancia az örökkön-örökkére. 
Most, két évvel később, alig ismerek magunkra. 
Ideje újrakezdeni. Vissza a trópusi paradicsomba. Vissza, hogy kiderítsük, vajon meg tudjuk-e javítani a kapcsolatunkat. 
Nem akarom feladni, meg akarom menteni magunkat, akár kockára is teszek mindent. 
Két sérült ember. 
Számtalan titok. 
Harc az életünkért. 
Talán megtörünk, de mindent meg kell tennünk. Meghan March
Véletlen szeretők


Tartalom:Milyen a férfi? Arrogáns. 
Milyen a nő? Önelégült. 
Gyűlölöm a férfit. 
Vágyom a nőre. 
Két éve folyamatosan elutasítom a pasast. 
Engem pedig minden elutasítás megerősít. 
Nem vagyok egy egyéjszakás csaj. 
Nem érted, hogy nem kalandra vágyom? 
Teljesen megőrjít, nekem erre az emberre nincs szükségem! 
Végül úgyis beleegyezel, nem adom fel. 
A könyvek az Álomgyár Kiadó és Gyémántfelhő Kiadó oldalán találhatóak meg. 

2018. november 15., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Isabel Healian Rose

De rég volt már ez a rovat, Ismerjük meg közelebbről a szerzőket. Most pedig Isabel Healian Rose szerzővel készült egy kis interjú. Köszönöm szerzőnek Isabelnek, hogy elvállalta. Még, ha a célzást nem értettem elsőnek, (kuncogok magamban). Igyekszem legközelebb ebben a rovatba is hozni újabb interjút nektek.
Addig is fogadjátok sok szeretettel Isabellel készült interjúmat.1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Először is köszönöm szépen a lehetőséget. A rovat fantasztikus ötlet, többek között azért, mert az Olvasók megismerhetik az írót olyan oldaláról is, melyet nem feltétlen látnak a mindennapokban.
28 éves pályakezdő szerzőként két könyvvel rendelkezem. Eddig. Imádok írni többek között azért, mert őszintén kiadhatok magamból mindent. Azt az elvet követve élek és írok, hogy bármi is legyen el tudjak számolni saját magammal.
Az írás mellett nagyon szeretek új ismereteket szerezni: jelenleg angolul, spanyolul és japánul tanulok, továbbá pont a héten kezdtem el komolyabban elmerülni a pszichológia rejtélyes világában. Gyermekkori álmom volt ezt tanulni, és bár a tényleges oktatásra esélyem sincs, úgy döntöttem ez nem akadályoz semmiben.

2. Miért pont Isabel Healian Rose az írói neved?

Ennek kalandos de főképp nagyon emberi oka van, azt hiszem. Az Angyalok Krónikái eseménysorainak egy részét én maga is átéltem. Viszont nem csak én voltam részese, hanem a másik főszereplő Marcell is. Mikor eldöntetett, hogy a kéziratomból könyv születik, nem akartam számára gondot, problémát okozni, ezért döntöttem az álnév használata mellett. A sors fintora, hogy azóta tudomására jutott a regény létezése és egyáltalán nem volt kifogása ellene, így akár a saját nevemen is írhatnék. Viszont ez az angolos légies név annyira kifejezi egy részem, hogy már nincs szívem megválni tőle.3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Ez érdekes kérdés. Ha arra vagy kíváncsi, hogy ténylegesen mikor használhatnám magamra az „író” jelzőt, akkor az tavaly december 6-a óta lenne, ugyanis akkor vált elérhetővé az Angyalok Krónikái a nagyközönség számára. Ám a véleményem az, hogy nagyon változó, hogy mikortól számítódik az írói pálya elkezdése. Van olyan művészlélek, aki sohasem publikál a nagyközönség előtt, mégis fantasztikus tehetség és van olyan is, aki bár ontja magából a műveket, komolyabban képtelen hatni az olvasóira. Szóval a legőszintébb válasz részemről ez lenne: az írói pályát akkor kezdtem/kezdem el, mikor képes voltam/vagyok maradandó élményt hagyni legalább egy emberben.

4. Írásod célja..

Az előző kérdés utolsó mondatát akár ide is írhattam volna. Célom a tanulás és a tanítás is egyben. Sokszor megkaptam már, hogy milyen bátorsággal és őszinteséggel írok. Ez egyrészt nekem segít megemészteni a saját nehézségeimet, másrészt pedig bátorságot adhat másoknak, hogy félelem nélkül felvállalják önmagukat.5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

A családom rettenetesen büszke rám. Édesanyám a legnagyobb rajongóm és támogatóm. Ha ezért vagy azért nem tudok írni, mindig rám szól, hogy most már ideje lenne kezdenem magammal valamit. Igen, azt hiszem ebből a szempontból nagyon szerencsés, vagyok.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Pont jókor jött ez a kérdés, mivel rengeteg tervem van. A legközelebbi már itt kopogtat az ajtóban, hiszen max. 3 héten belül megjelenik az első verseskötetem a NewLine Kiadó gondozásában. Nagyon izgalmas ez számomra, hiszen az Angyal-versek e-book-ként látja majd meg a napvilágot. Mivel ez számomra ismeretlen terület, kíváncsian várom az olvasók reakcióit.7. Vannak-e további terveid?

2022-ig teljesen be vagyok táblázva. Jövőre szeretnék 2 nyomtatott könyvet és egy e-book-t is kiadatni. Ebből kettő kisregény lesz majd, illetve jön az Angyalok Krónikái folytatása, Vezeklés címmel.
A következő év az életemben főként a mesékről fog szólni, ugyanis készül egy mesekönyv, amiben minden korosztály találhat magának olvasni valót. Összesen 365 történetet tartalmaz majd. De hogy a felnőtteknek is kedveskedjek, hozok egy csavaros romantikus regényt is.
2021-ben tervezem befejezni az Angyalok Krónikát, legalábbis olyan formában, ahogy most kinéz. A Megváltás lesz a trilógia befejező része, és ez fogja feltenni az i-re a pontot. Ám, szeretném kipróbálni magam más műfajban is, ezért ezután jön egy megrázó történet egy lányról, aki rettenetes dolgokat él át: itt főképp a lélek fájdalmán és a borzalmak feldolgozásán lesz majd a hangsúly. Azt hiszem a Soha többé c. című regényem lesz az, amit senki nem várna tőlem.
2022 ismét kedvez majd az Angyalok Krónikáit kedvelőknek, ugyanis jön egy spin-off kötet de, ez még maradjon az én titkom.
Amit még fontosnak tartok megemlíteni, bár azt még nem tudom, mikor kerül majd az olvasók kezébe, az Ferger Annamária írónővel íródó közös regényünk. A két világ közt című fantasy-n már javában dolgozunk, és annyit elárulhatok, hogy nem kevés izgalmat találnak majd benne a műfaj kedvelői.


A szerző könyvét itt tudjátok beszerezni:
Hogyan készül egy könyv, történet? Veda Sylver

Ezúttal, Veda Sylver szerzőt kérdezgettem egy interjú keretébe, hogy miként készül egy könyv. Nagyon köszönöm, hogy elvállalta és elmesélte. A szerzőnek jelenleg Törékeny boldogság c jelent meg.  Ahol Gyémántfelhő Kiadó oldalán szerezhető be.1. Hogyan születik meg egy történet? Van esetleg ihlet, ötlet vagy inspiráció?

Folyamatosan, rengeteg ötlet kavarog a fejemben, néha elég csak egy dal, egy személy, vagy egy szituáció és máris elindul valami. Utána először a történet vázát építem fel, honnan hova szeretnék eljutni, és utána töltöm ki tartalommal

2. Az írást megelőzi-e a kutatómunka, ha igen, mennyiben folyik bele a munkába? Mennyire lesz hiteles az adott sztori? Illetve kell-e annak lennie?

Ez történettől is függ szerintem. Az érzelmeket talán csak megélni kell, hogy át tudjuk adni, viszont számomra fontos a kutatómunka, hogy amiről írok, az valósághű legyen, természetesen nem tény és adatszerű, de ne írjak valótlanságot.

3. Műfajonként mennyire nehéz egy regényt megírni? (Pl. romantika, thriller vagy ifjúsági irodalom)

Én nem hiszem, hogy ez ezen múlik. A műfajt mindenki maga érzi, és nem eldönti, hogy abban akar írni, hanem ez magától jön, mert valamiért az áll hozzá közel. A nehézség nem ettől függ.
4. Általában egy történet mennyi ideig íródik? Mi kell ahhoz, hogy jó legyen?

Hű, hát nálam sajnos a mostani nehezen megy. És ennek egyetlen oka van, az idő hiánya. Frusztráló érzés, de mivel tényleg nem rajtam múlik, nem tudok vele mit kezdeni

5. Kik láthatják először a kéziratot? Kik olvassák elsőként, illetve kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg alakulásába?


Van pár előolvasóm, és köztük is pár, akinek adok a véleményére, meglátására. Elgondolkodom, hogy vajon azt adtam át, azt érzik, amit szerettem volna, vagy esetleg javítsak valamit. Illetve, nyilván akiknek a legnagyobb beleszólása van ők a szerkesztő és a kiadó.


A könyvet itt tudjátok megvenni:

2018. november 14., szerda

Kendall Ryan: Szeress és hazudj

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Kendall Ryan: Szeress és hazudj c. könyvet. Már most nagyon várom a második részét, azt se tudom, hogy bírom ki… Szóval nagyon – nagyon bejött…


Kendall Ryan: Szeress és hazudj
(Szeress és hazudj 1.)Tartalom:
„Fogalmam sincs, miért adta el a szüzességét potom egy millióért. Mindegy is, én vagyok, aki először magamévá tehettem. Sokat érek vele, mondhatom. Különleges az ízlésem, sajátosak a szexuális hajlamaim. Kissé válogatósabb vagyok az átlagnál. A szűz lányok kitanítása finomságot és türelmet igényel – ami nekem nincs.”
Sophie Evanst sarokba szorították. A testvére élete a tét, ezért csupán egyetlen lehetősége van, hogy kiverekedje magát ebből a helyzetből: el kell árvereznie a szüzességét egy exkluzív erotikus klubban. Miután a legtöbbet ígérő Colton Drake hazaviszi magával, Sophie hamar megtanulja, hogy semmi sem az, aminek látszik, ha erről a csodálatosan zűrös pasasról van szó. Az együttlét olyan kihívásokat jelent Sophie számára, amilyenekre egyáltalán nem számított, és felébreszti benne a vágyat olyan dolgok iránt, amelyek korábban eszébe sem jutottak.

Véleményem
5/5


Istenem, eszméletlen egy könyv. Már most várom a második részt. Kell nekem!!
Hihetetlenül megfogott ez a történet. Könnyen olvasható, izgalmas és feszültséggel volt tele az oldal. Imádtam olvasni, mert nem igazán a szexről, szólt a történet, hanem egymás megismerése és felfedezése volt a fontos. Colton Drake nem az a fajta szexisten, akit elvárnánk tőle, hanem kivár, türelmes néha már majdnem megadja magát a vágynak. Kétség gyötri őket egymás iránt, hogy tényleg akarja-e a másikat. Sophie-t imádtam az esetlen, bájos, de szeretni való lényéért. Ha lenne mód rá 10 csillagot, nyomnék rá.  Colton Drake sötét és nyomasztó titkokat rejt. Amit sajnos csak nagyon sejtelmesen lett megírva. Halvány jelenlét exre Stellára. Kíváncsi vagyok ki is, lehet ez a nő, aki miatt Colton padlóra került. Szóval több van ebben a történetben, mint elsőre látszik…

Nagyon élveztem az olvasást, és bátran merem ajánlani minden romantikus erotikus kedvelő olvasómnak a könyvet. Mert bizony a vége, igazán arcuk csapott. Mire végre megadják egymásnak, beütött ménkű. Komolyan…? Így kell véget érnie a történetnek? Kedvenc idézetek:A könyvet itt tudjátok beszerezni
2018. november 13., kedd

A. I. Willis: Victoria

Néhány hete volt egy felkérés Magyar Bloggerek és Blogkedvelők közösség oldalán, hogy 5 bloggert keresnek egy könyv elolvasásra. Én jelentkeztem, gondolván, hogy hátha sikerül. Érdekelt is a könyv,kiváncsi voltam rá. Ezúton is köszönöm A. I. Willis szerzőnek és Hujber Zsuzsannának, hogy lehetőséget adtak, hogy jelentkezzem és elolvashassam a nem mindennapi történetet.


A. I. Willis
Victoria
Tartalom:

A Nő és a foglyul ejtett Író örök szimfóniája, mágikus hangszereken; a hatalom ördögi természete is megmutatkozik, és a narráló, bölcs angyal egyben fájdalmasan emberi is. A könyv vágyakat ébresztő, izgalmas, szívet és lelket magával ragadó misztikus pszihotriller. A sorok között kirajzolódik saját arcunk is.


Véleményem
5 /5


Misztikum, titok és rejtély, szenvedély, vágy.

Ezekkel tudnám jellemezni a történetet. Először érzem azt, hogy nem tudok megszólalni, megfogalmazni a gondolataimat. Jó értelemben. Egy csodálatos, érdekes könyv Victoria. lélek harca a jó és a rossz, vágy és a vezeklés ellen. Ez egy nem mindennapi történet, hiszen ritkán van, hogy ilyesmi könyvet vegyek a kezembe. Ez jó alkalom néha, hogy kilépjek a szokásos komfort zónámból.

Egy író, kap egy fura levelet és elmegy egy találkozásra, egy olyan helyre mely az élete teljes mértékben felfordulást okoz majd.. Egy történet két ember között, akik érdekes utazásra viszi az olvasót.  Egy olyan útra, ahol hiába sejtjük mi jöhet, mindig meglepetéssel szolgál a történet. Érdekes utazás a múltba, mely Victoria egy - egy részletét mutat az életéből.


Bűvöletbe ejt, nem ereszt el. Ennél többet nem is tudnék mondani. Ezt el kell olvasni, kézbe venni, forgatni. S addig le nem tenni, míg, az utolsó lapig el nem ér az ember.

Szívből tudom ajánlani annak, aki értékeli a varázslatos lélekutazást, a misztikumot, a rejtélyt...


Ha esetleg szeretnéd beszerezni a könyvet itt megteheted:

2018. november 12., hétfő

Hogyan készül egy könyv, történet? E. M. Miller

Újabb szerzőt sikerült interjúra felkérnem, ezúttal Márton Éva, azaz E. M. Miller szerző, aki Az Örökség c. könyve jelent meg 1 éve. Tőle kérdezgettem, hogy miként készül a könyve, története. Fogadjátok szeretettel az interjút!1. Hogyan születik meg egy történet? Van esetleg ihlet, ötlet vagy inspiráció?

Vannak bizonyos történeteim, ami ihlet és inspiráció alkotott meg, s vannak olyan történeteim, amik egyszerűen kipattannak a fejemből.  Például a legelső sci-fi történetemet, a Ködön túlt az időjárás ihlette, pontosan három évvel ezelőtt. Sűrű ködben jártam hajnalok hajnalán dolgozni, ami kissé félelmetes volt, s bevillant az ötlet, hogy sci-fi történetet kell a ködből írni.  Alig vártam, hogy hazaérjek, s felvázoljam a történetet, a szereplőket, s év végén landolt első blog történetként a blogon.  Régen füzetbe jegyzeteltem és így születtek meg a történeteim, de ez mára megváltozott. De elég egy szó, mondat, zene, viselkedés, kép, s már be is indul a fantáziám egy következő történet megírásához.

2. Az írást megelőzi-e a kutatómunka, ha igen, mennyiben folyik bele a munkába? Mennyire lesz hiteles az adott sztori? Illetve kell-e annak lennie?

Hogyne! Nélküle nem is lenne lehetséges, hogy a történeteim megszülessenek.  A legtöbb kutatást a misztikus és sci- fi történeteim kapcsán végeztem.  Főleg a vámpírokkal kapcsolatban kutattam a legtöbbet, illetve azután, hogy megyeszékhelyünknek állítólag volt egy vámpírja.  De nem hagytam abba, folytatni fogom a kutatást a „vámpír” után, hogy kiderüljön az igazság. Vagy a sokak kedvence az Üzenet a túlvilágról című paranormális történetem kapcsán is olvasnom kellett. A haldoklás és a halál folyamata, testen kívüli állapotról, szellemvilágról. Az itt „ragadt” szellemek, hogyan és miként veszik fel a kapcsolatot az emberekkel.  Főleg történész hallgatóként tudom, mennyire fontos a dolgok utáni kutatás.3. Műfajonként mennyire nehéz egy regényt megírni? (Pl. romantika, thriller vagy ifjúsági irodalom)


Misztika és a sci-fi világában alkotok.  Kezdő író koromban hamar írtam a történeteket, hogy minél hamarabb olvassák az olvasók, és hibát hibára halmoztam, nem is foglalkoztam vele, mert azt hittem úgy tökéletes.  De  tudom, hogy mennyire nehéz megírni/ átírni egy regényt, történetet. S igyekszem elkerülni azokat a hibákat, amiket kezdő íróként vétettem. Nagyon nehéz megírni egy történetet. Első körben magát a történet alapját vázolom fel, hány fejezetes legyen, fejezeteként hány részből álljon, névadás, a szereplők küllemének és tulajdonságainak leírása következik.  Ez az alapja minden egyes történetemnek. Kivéve a sci-fi történeteimnek. Az egy kicsit más.  Húzósabb. Idegen lények fajtáinak kitalálása, a galaxisok, bolygók leírása, mind nagyon fontos. Hogy nézhetnek ki, milyen légkör található rajta, milyen a bolygó felépítése, hogyan közlekednek, milyen álcásokat és kommunikációt használnak.  És a legnehezebb: nevet adni nekik. Általában csillagrendszerek, vagy bolygók után adom számukra a nevet.   Bár az egyik galaxist a számítógép márkája után neveztem el.

4. Általában egy történet mennyi ideig íródik? Mi kell ahhoz, hogy jó legyen?

Mint írtam, hogy kezdő író koromban elég gyorsan írtam a történeteket, hogy minél előbb kikerüljön az oldalra. Mára ez megváltozott. Szépen lassan írom a fejezeteket. A munka és a tanulás mellett most sokkal lassabban, de mindig igyekszek hétvégeken írni, hogy hamar kikerüljenek a fejezetek. Egyszerre két történetet is írok, hol egyiket, hol másikat írom.  Ezeket a történeteket még januárban kezdtem el írni, és valószínű, hogy jövőre is íródni fognak.  Igazából ezen még nem gondolkodtam. Szerintem egy alaptörténet, mindenképp fontos, hogy jó legyen a történet, a jól kidolgozott karakterek is fontosak és egy kezdet.
 5. Kik láthatják először a kéziratot? Kik olvassák elsőként, illetve kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg alakulásába?

Mivel a történeteim első sorban blogtörténetnek készülnek, így legelőször az olvasó találkozik a történetemmel.  Vannak lelkes olvasóim, kik beleszólnak a történeteim alakulásába, formálásába, s megmondják a tuti a történetről. Hiszen az olvasók véleménye a legfontosabb.

Köszönöm szerzőnek, hogy elvállalta az interjút. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni Az Örökséget
2018. november 11., vasárnap

Hogyan készül egy könyv, történet? Katie Francoise

Hogyan készül egy könyv, történet? következő rovatában Katie Francoise szerző fogja nektek elmesélni, miként alakul egy történet, könyvvé. Szerzőnek jelenleg 4 könyve jelent meg az elmúlt időszakban. A szerző megjelent kötetei: Utolsó. Esély, Egy igaz szerelem, A harag ébredése (Bosszú 1.)Halálos vonzódás (Bosszú 2.)

A könyveket Álomgyár Könyvesboltjában megvásárolhatóak. Köszönöm Katie-nek, hogy elmesélte, hogyan is készülnek a könyvei.


1. Hogyan születik meg egy történet? Van esetleg ihlet, ötlet vagy inspiráció?


Nekem soha nincs egy kialakult egész történet a fejemben. Ahogy haladok az írással úgy formálódnak a szálak, a karakterek, és hagyom, hadd forrja ki magát. Ihlet az mindig kell, hogy legyen, szerintem nem jó ha valaki erőlködik az íráson. Inspiráló lehet egy zeneszöveg, egy dallam, vagy csak a mindennapokban látott dolgok, akár az utcán is. Legalább is nekem, ezek szoktak segíteni. 2. Az írást megelőzi-e a kutatómunka, ha igen, mennyiben folyik bele a munkába? Mennyire lesz hiteles az adott sztori? Illetve kell-e annak lennie?

Kutatómunka az elengedhetetlen. Van, hogy hosszú hetekbe telik, mire minden apró kis részletnek utána jár a szerző. Én, nem csak az írás előtt, hanem közben is folyamatosan bújom a netet és a könyveket. Jelenleg is folyamatosan kutatok, pedig már majdnem befejeztem a történetet. Sőt, igazából az ellenőrzésnél, az újra olvasásnál is folyamatosan ezt teszem. A hitelesség számomra fontos, hiszen az olvasókat is az fogja meg elsőre, és csak aztán maga a történet. Egy könyv lehet nagyon jó, de ha nincs úgy megírva, hogy az olvasó elhiggye, amit olvas, akkor nem is fogja lekötni, és csak félreteszi a regényt.


3. Műfajonként mennyire nehéz egy regényt megírni? (Pl. romantika, thriller vagy ifjúsági irodalom)

Nagyon jól kell ismerni azt a műfajt, amit az író választ a készülő regényének. Minden stílusnak más az úgymond védjegye, amit bele kell tudni szőni a történetbe.


4. Általában egy történet mennyi ideig íródik? Mi kell ahhoz, hogy jó legyen?

Ez attól is függ, hogy mennyi ideje van az írónak. Aki munka mellett alkot, annak nehezebb. Viszont az tény, hogy a jó munkához idő kell! Nem szabad elkapkodni, csak azért, hogy minél előbb megjelenhessen. Én, most egy egész évet hagytam ki, csak azért, hogy legyen időm a lehető legjobb kéziratot leadni majd a kiadónak.


5. Kik láthatják először a kéziratot? Kik olvassák elsőként, illetve kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg alakulásába?

Nekem eddig a barátnőm illetve a nővérem láthatta elsőnek a kéziratot, továbbá ők voltak azok, akik tanácsaikkal segítettek. Jelenleg egy külsős lektorral dolgozom együtt, és, majd ha elkészültünk, beküldöm a kiadónak, ahol elolvassák a történetem. A kiadó az, aki beleszólhat mielőtt véglegesen, elkészülne a kézirat.


Köszönöm a lehetőséget valamint a kérdéseket! Remélem, lesz még alkalmunk beszélgetni!


 A könyveket itt tudjátok beszerezni: